Regiotram Utrecht & Documenten

Regiotram Utrecht & Documenten

Regiotram Utrecht

 De Sneltram Utrecht – Nieuwegein/IJsselstein (afgekort SUNIJ), is begin jaren 1980 ontwikkeld door de Nederlandse Spoorwegen. De Nederlandse overheid wilde in de jaren 70 snelle railverbindingen tussen de werksteden en de groeikernen (de slaapsteden) ontwikkelen. De Sneltram maakt deel uit van het Utrechts HOV-netwerk. Het Utrechts HOV-netwerk is een deels voltooid netwerk van volledig vrije hoogwaardig openbaar vervoer-assen in en rondom de gemeente Utrecht. Het is bedoeld om de verschillende kernen in de Utrechtse agglomeratie snel met elkaar te verbinden, en files te vermijden. De Sneltram Utrecht – Nieuwegein/IJsselstein verbindt Nieuwegein, IJsselstein en de Utrechtse wijk Kanaleneiland met het Centraal Station. De lijn wordt als enige in het netwerk geëxploiteerd door Qbuzz. Klik hier voor een kaart van de SUNIJ-lijn.

Documenten

Om toegang te krijgen tot de documenten met betrekking tot trambaan Utrecht-Nieuwegein-IJsselstein dient u zich te registreren. De Werkcoordinator Regiotram Utrecht stelt samen met Regiotram Utrecht via deze website aannemers en partners op de hoogte van de actuele veiligheidsdocumentatie voor het veilig werken op en nabij de SUNIJ-lijn. Aannemers zijn zelf verantwoordelijk hun werknemers op de hoogte te stellen van deze documentatie en de wijzigingen daarvan.

Met een inlogcode is altijd de relevante veiligheidsdocumentatie via deze website te raadplegen. Door Regiotram Utrecht wordt toestemming verleend aan de Werkcoördinatie om inloggegevens te verstrekken. Hiervoor dient u zich te registreren waarna een goedkeuringsprocedure door Regiotram Utrecht wordt toegepast.